EsomarISO 20252MOAISO 20252NIMAISO 20252dutchenglish
 
 
 
Rapportage  
Gegevens verzamelen is een vak, uitkomsten presenteren ook. De waarde van elk onderzoek staat of valt met de kwaliteit, snelheid en toegankelijkheid van de rapportage. In samenspraak met haar opdrachtgevers zoekt DESAN daarom altijd naar de rapportagevorm die het best bij het onderzoek (en in het budget) past.

Voor diverse omvangrijke onderzoeksprojecten waarin soms honderden instellingen participeren, zijn digitale rapportages ontwikkeld waarmee deelnemers door middel van heldere grafieken, overzichtelijke tabellen en bondige teksten snel inzicht krijgen in hun laatste resultaten. Ontwikkelingen sinds vorige metingen en vergelijkingen met andere deelnemers staan in dergelijke benchmark rapportages centraal. Wie welke resultaten kan zien wordt met inlogcodes geregeld. Vrij toegankelijk is onze voorbeeldrapportage voor de HBO-Monitor (log in met: gebruikersnaam demohbo en wachtwoord sisdemo).

DESAN is toonaangevend in automatische meervoudige digitale rapportage via internet. Voor kleinschaligere, uitzonderlijkere of complexere onderzoeken beheersen we het analoge handwerk natuurlijk ook: een goed geschreven rapport op basis van gedegen analyse.

Wil en kan een klant zelf met de data aan de slag, dan blijft de rapportage soms beperkt tot een databestand (in bijvoorbeeld SPSS of Excel) en rechte tellingen, antwoorden open vragen en responsoverzicht (in Word of html). Natuurlijk kan deze standaardoplevering worden aangevuld met tabellensets.
 
  DESAN Research Solutions, Transformatorweg 80, 1014 AK Amsterdam, telefoon 020 620 1589, informatie@desan.nl