EsomarISO 20252MOAISO 20252NIMAISO 20252dutchenglish
 
 
 
Boekpresentatie beleidsonderzoek VBO-VSO  
maart 2009
Donderdag 26 maart 2009 wordt op een speciaal congres van de Vereniging voor Beleidsonderzoek (VBO) en de Vereniging voor Statistiek en Onderzoek (VSO) het boek Methoden van beleidsonderzoekers: creatief en oplossingsgericht gepresenteerd.

In de bundel, een coproductie van VSO en VBO, beschrijven onderzoekers aan de hand van 37 praktijkvoorbeelden hoe zij omgaan met de beleidsvragen die aan hen worden voorgelegd. Namens DESAN leverde Jannes Hartkamp een bijdrage met een artikel over het onderzoeksproces bij de Rotterdamse Monitor Voortijdig Schoolverlaten.

Thema van het congres op 26 maart is ‘Onderzoek voor beleid: een co-productie? Een kwestie van geven en nemen!’. Na de presentatie van het boek door de voorzitter van de redactie gaan onderzoekers en opdrachtgevers aan de hand van dit thema met elkaar in debat. Daarnaast krijgen bureaus op het gebied van onderzoek en statistiek de gelegenheid zich te presenteren op de informatiemarkt. Ook DESAN zal met een stand en een aantal medewerkers aanwezig zijn.

Het congres vindt plaats in De Vereeniging in Nijmegen en begint om 12:00 uur. Nadere informatie over programma en aanmelding vindt u via de site van VSO of VBO.
 
  DESAN Research Solutions, Transformatorweg 80, 1014 AK Amsterdam, telefoon 020 620 1589, informatie@desan.nl